Let op: Je bent offline. Om InTalk te gebruiken heb je een internetverbinding nodig.
Logo InTalk
InTalk

Hoofdmenu

Nog geen resultaten
Probeer een andere zoekterm

Verhalen

Portret Janneke
Janneke
Als Jannekes man de diagnose Alzheimer krijgt, geeft zij een feest. Om... Als Jannekes man de diagnose Alzheimer krijgt, geeft zij een feest. Om te laten zien: we zijn nog steeds dezelfde mensen. Maar ook om vrienden te vragen wie er wil helpen. Want Janneke wil haar man zelf verzorgen, in hun eigen huis. En dat lukt, dankzij hulp, maar ook dankzij de levenskunst van Janneke.
Portret Jaap
Jaap
Jaap krijgt al vroeg in zijn leven te maken ingrijpende gebeurtenissen... Jaap krijgt al vroeg in zijn leven te maken ingrijpende gebeurtenissen. Niet eten helpt hem om zichzelf te verdoven. Een ‘wereldrecord aan maag-darmfoto’s’ levert geen verklaring op voor Jaaps gewichtsverlies en het overgeven en Jaap houdt zijn eigen idee over wat er aan de hand is verborgen. Of het wordt, als hij zich...
Portret Mijke
Mijke
Als kind heeft Mijke extreme angst voor honden,  als puber vermijdt ze... Als kind heeft Mijke extreme angst voor honden,  als puber vermijdt ze school en als jonge vrouw is ze maanden thuis en durft zelfs de deur niet open te doen. Toch gaat Mijke op reis naar Kaapverdië en start haar eigen coachingsbureau. Want angst maakt deel uit van haar leven maar beheerst haar niet.
Portret Mariska
Mariska
Als Mariska corona krijgt, is ze even goed ziek, maar wil al snel het... Als Mariska corona krijgt, is ze even goed ziek, maar wil al snel het dagelijkse leven weer oppakken. Nu, maanden later, blijkt dat nog steeds niet zo eenvoudig. De effecten van de ziekte ijlen na, trekken een wissel op haar relatie en bepalen dagelijks haar doen en laten.
Portret Niels
Niels
Een uitdagende baan, een gezin met vier kinderen, een goed sociaal lev... Een uitdagende baan, een gezin met vier kinderen, een goed sociaal leven.... Niels heeft een druk bestaan, waar hij erg van geniet. Toch krijgt hij serieuze paniekklachten en kampt met een burn-out. Dat heeft behoorlijk impact op zijn leven.
Portret Monique en Jesse
Monique en Jesse
Totaal onverwacht verliest Monique op 2 december 2003 haar zoon Merlij... Totaal onverwacht verliest Monique op 2 december 2003 haar zoon Merlijn. Jesse, toen 9 jaar oud, moet vanaf die dag zijn broer missen. Samen én ieder op zijn eigen manier verwerken ze dit verlies. Ze vertellen wat de dood van Merlijn betekent in hun leven.
Portret Renée
Renée
Hoogsensitiviteit bestaat! Dat is de overtuiging van Renée. Al jaren k... Hoogsensitiviteit bestaat! Dat is de overtuiging van Renée. Al jaren kampt ze met lusteloosheid en huilbuien. Ze vertelt over haar eigenzinnige zoektocht naar antwoorden en steun.
Portret Rene
Rene
Psychiater Rene heeft zijn hele leven al last van (ernstige) depressie... Psychiater Rene heeft zijn hele leven al last van (ernstige) depressies. Uit angst dat mensen hem anders zouden bekijken hield hij zijn ziekte jarenlang verborgen. Nu, de schaamte voorbij, voelt zijn openheid als een bevrijding en deelt hij wat hem helpt in perioden van depressiviteit.
Portret Najat
Najat
Najat is ondernemer, moeder van drie jonge kinderen en 39 jaar als zij... Najat is ondernemer, moeder van drie jonge kinderen en 39 jaar als zij borstkanker krijgt. Een zware en intensieve behandeling volgt. Maar ook een tijd van bezinning en reflectie. De nabijheid van haar gezin, familie en Allah geven haar kracht en helpen haar betekenis te geven aan deze periode.
Portret Ingrid
Ingrid
Ingrid is vijftig als ze als ervaren manager een nieuwe baan aanvaardt... Ingrid is vijftig als ze als ervaren manager een nieuwe baan aanvaardt. Maar vanaf de start in haar nieuwe functie krijgt ze te maken met pestgedrag van collega’s in haar team. De gedachte dat het haar wel zal lukken om tot een oplossing te komen, maakt langzaam plaats voor gevoelens van onzekerheid, stress en verdriet...
Portret Florian
Florian
Florian voelt zich vaak wat ontheemd in het leven. Als hij op zijn 21s... Florian voelt zich vaak wat ontheemd in het leven. Als hij op zijn 21ste een psychose krijgt gaat ook zijn prille toekomstplan in rook op. Wat volgt is een proces van vallen en opstaan, inzichten verwerven en grenzen ontdekken. Een verhaal over zelfstigma, zelfkennis en zelfliefde.
Portret Moniek
Moniek
Moniek stapt verliefd en vol vertrouwen in een relatie. Maar die relat... Moniek stapt verliefd en vol vertrouwen in een relatie. Maar die relatie put haar langzaam maar zeker uit door de eisen die haar vriend aan haar stelt. Ze raakt zichzelf helemaal kwijt. Inmiddels heeft zij zichzelf herpakt en hervonden en kan met de nodige zelfreflectie terugkijken.
Portret Hanneke
Hanneke
Hanneke voelt zich al haar hele leven 'anders' dan andere meisjes en v... Hanneke voelt zich al haar hele leven 'anders' dan andere meisjes en vrouwen. Na een jarenlange zoektocht weet ze sinds de zomer van 2019 eindelijk waarom: ze heeft autisme. Net als haar zoon trouwens. Het grote verschil is dat hij zijn diagnose al op zijn 5e kreeg, terwijl Hanneke daar tot haar 34ste op moest wachten.
Portret Sonja
Sonja
Iedereen vergeet wel eens wat, maar bij Sonja gaat het van kwaad tot e... Iedereen vergeet wel eens wat, maar bij Sonja gaat het van kwaad tot erger. Ze is 53 als zij de diagnose Alzheimer krijgt. Sonja post het bericht direct op facebook. Haar openheid en positiviteit zijn tekenend voor de manier waarop zij omgaat met Alzheimer in haar leven.
Portret Melanie
Melanie
Melanie is moeder van twee zoons. Haar jongste zoon Max heeft het synd... Melanie is moeder van twee zoons. Haar jongste zoon Max heeft het syndroom van Down. De zorg voor Max zet haar voor een stevige uitdaging: Hoe houd ik balans in mijn leven?